Onder 19 Vrouwen na zege op Wit-Rusland op drempel EK

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-04-07 21:18:37

Onder 19 Vrouwen heeft donderdagavond opnieuw een kwalificatiewedstrijd eenvoudig gewonnen. In Hengelo won het team van KNVB-coach Jessica Torny met 0-3 van de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland. Het EK 2016 komt in zicht. Sisca Folkertsma, die dinsdag al maar liefst vier keer trefzeker was, gaf Oranje de start die het nodig had met een doelpunt in de zevende minuut. Na rust troffen Lysanne van der Wal en Nadine Noordam doel. Zij zetten met hun goals de eindstand van 0-3 op het scorebord. De jonge Oranje Leeuwinnen wonnen dinsdag al met 7-2 van Tsjechiƫ, in het eerste duel in de Eliteronde van de kwalificatie voor het EK 2016. Door de overwinning op Wit-Rusland staat Oranje nu op zes punten uit twee wedstrijden. Een gelijkspel zondag tegen Finland volstaat om het EK te halen. Later een reactie van aanvoerster Michelle Hendriks!