Ajax Vrouwen eerste bekerfinalist na 5-1 zege op PSV Vrouwen

Door Voetbalcentraal, friday 2016-04-22 23:44:22

Ajax Vrouwen heeft zich vrijdag ten koste van PSV Vrouwen verzekerd van de finale van de KNVB-beker Vrouwen. De Amsterdammers wonnen in de halve finale in Amsterdam met maar liefst 5-1 van de Eindhovenaren. Tessel Middag maakte vlak voor rust de 1-0. Het werd twaalf minuten na de hervatting 2-0 door Marjolijn van den Bighelaar. De 3-0 kwam op naam van Maureen Sanders. Ze werkte de bal na ruim een uur spelen per ongeluk achter haar eigen keepster Angela Christ. Sisca Folkertsma deed negen minuten voor tijd iets terug: 3-1. Mandy Versteegt maakte er na haar invalbeurt 4-1 van. Het slotakkoord kwam op naam van de voor de tweede maal scorende Middag. Ajax Vrouwen en PSV Vrouwen deden in de eerste helft niet veel voor elkaar onder. Na rust was de thuisploeg te sterk voor de bezoekers, die het seizoen af lijken te sluiten zonder prijs. Ajax speelt in de finale op 28 mei tegen ADO Den Haag Vrouwen of Buitenveldert. Die teams nemen het zaterdag om 18.30 uur in Den Haag tegen elkaar op in de andere halve finale. Later op Voetbal Centraal reacties van Ed Engelkes en Merel van Dongen van Ajax Vrouwen en Nebojsa Vuckovic en Ibtissam Bouharat van PSV Vrouwen! Foto: Remko Kool