Real Madrid komt met de schrik vrij en wint dankzij Bale

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-04-23 18:21:54

Real Madrid heeft ternauwernood belangrijke punten gepakt in de strijd om de landstitel. De Koninklijke stond tegen Rayo Vallecano na een kwartier spelen al met 2-0 achter, maar dankzij uitblinker Gareth Bale won het met 3-2. Real begon dramatisch aan het duel en kwam na zeven minuten op achterstand. Rayo kwam via Adrián Embarba op voorsprong op aangeven van Bebé: 1-0. Zes minuten later werd het zelfs 2-0 via Paco Jemez, die na een hoekschop de bal binnenschoot. Real scoorde vlak voor rust de aansluitingstreffer. Bale kopte op aangeven van Toni Kroos de 2-1 binnen. Vlak na rust was invaller Lucas Vázquez direct trefzeker met een kopbal: 2-2. Het bleef lang gelijk, maar negen minuten voor tijd profiteerde Bale van een fout achterin en scoorde de 2-3. In blessuretijd werd het nog bijna 3-3, maar Miku schoot net over. Door de overwinning neemt Real de koppositie over van FC Barcelona, dat vanavond nog wel in actie komt tegen Sporting Gijón.