Feyenoord pakt de KNVB-beker na zege op FC Utrecht

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-04-24 19:57:32

Feyenoord heeft haar eerste prijs sinds 2008 gewonnen. In de bekerfinale tegen FC Utrecht versloeg de formatie van Giovanni van Bronckhorst de Domstedelingen met 2-1. Ondanks dat de verwachtingen voor deze wedstrijd hooggespannen waren, begon de match zeer stroef. De Kuip was het decor van een tactisch steekspel, waar geen van beide ploegen initiatief durfde te tonen. Het resultaat was een tamelijk saaie eerste helft, waar een kans voor Michiel Kramer na een slippertje van Mark van der Maarel lang het hoogtepunt was. Dit veranderde toen Feyenoord de voorsprong greep: Kramer kopte de Rotterdammers in de 42ste minuut op voorsprong. De timing van het doelpunt was heerlijk voor Feyenoord, omdat FC Utrecht niet gelijk kon reageren door de naderende rust. Na de pauze duurde het echter niet lang voordat het toch 1-1 stond. Een afgeslagen vrije trap belandde voor de voeten van Ramon Leeuwin, die zonder te aarzelen de 1-1 binnenknalde. Daarna ontstond een aantrekkelijke tweede helft, waarin Feyenoord aan het langste eind zou trekken. Eljero Elia sneed in de 75ste minuut naar binnen en zag zijn schot vervolgens via de paal en de rug van FC Utrecht-doelman Filip Bednarek in de goal belandde. De Domstedelingen konden in het laatste kwartier niet voldoende reageren en daardoor pakt Feyenoord haar eerste prijs sinds 2008.