Juventus weer kampioen van Italië na nederlaag Napoli

Door Voetbalcentraal, monday 2016-04-25 17:04:42

Juventus is voor de vijfde achtereenvolgende keer kampioen van Italië geworden. Nadat de Italiaanse grootmacht zondagavond op bezoek bij Fiorentina met 1-2 te sterk was voor de thuisploeg, moest Napoli tegen AS Roma winnen om het kampioensfeest van de koploper uit te stellen. Dat lukte niet, want de Romeinen hielden de punten in eigen huis: 1-0. In het maandagmiddagaffiche was niet veel te beleven. In de eerste helft kreeg Napoli via Gonzalo Higuaín een grote kans en in de tweede helft was Marek Hamsik heel dicht bij de openingstreffer, maar verder konden de bezoekers het AS Roma amper lastig maken. De thuisploeg blonk ook niet uit in het creëren in kansen, maar maakte uiteindelijk wel de enige goal van de wedstrijd. In de 88ste minuut maakte Radja Nainggolan met een bekeken schot in de hoek het winnende doelpunt. Napoli heeft met nog drie speelrondes voor de boeg een achterstand van 12 punten op Juventus. Voor de Napolitanen rest daarom de strijd om een direct ticket voor de Champions League. Door de nederlaag is het gat naar de nummer drie, uitgerekend AS Roma, slechts twee punten.