Bayern komt in spektakelstuk nipt te kort tegen Atlético

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-05-03 22:43:05

Atlético Madrid gaat naar de finale van de Champions League. Na de 1-0 overwinning in eigen huis verloren de Spanjaarden op bezoek bij Bayern München met 2-1. De formatie van Diego Simeone mag zich zodoende opmaken voor de finale van het miljoenenbal op 28 mei. Bayern München moest scoren om een kans te hebben op het bereiken van de finale en ging in de openingsfase van de wedstrijd gelijk op zoek naar een eerste treffer. De Duitsers brachten Atlético in de problemen door in een abnormaal hoog tempo te spelen. Het resultaat werd na een half uur zichtbaar: Xabi Alonso zette in een vrije trap de thuisploeg op voorsprong. Enkele minuten later kon Bayern de wedstrijd compleet naar zich toe trekken, maar een penalty was niet aan Thomas Müller besteed. Bayern bleef de dominante partij, maar Atlético zou Atlético niet zijn als het aan één kans genoeg heeft om te scoren. Deze wedstrijd was daar geen uitzondering op. In de 54ste minuut stuurde Fernando Torres Antoine Griezmann de diepte in en de Fransman faalde oog in oog met Manuel Neuer niet. Bayern München pikte deze tegenvaller goed op, maar had desondanks moeite om na rust door de defensie van Atlético te komen. Toch slaagden de Zuid-Duitsers op voorsprong te komen door een intikker van Robert Lewandowski. Een 3-1 zou echter niet meer vallen in de Allianz Arena. Een Spaanse gelijkmaker leek eerder in de maak, maar een onterecht gegeven penalty was, net als Müller in de eerste helft, ook niet aan Fernando Torres besteed.