Bayern München wint nipt bij Ingolstadt en pakt 26e landstitel

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-05-07 18:29:00

Bayern München is landskampioen geworden. FC Hollywood won op bezoek bij FC Ingolstadt 04 met 2-1 en hierdoor verzekerde het zich van de 26e landstitel in haar historie. Bayern begon uitstekend aan het duel. Na een kwartier spelen werd er een overtreding gemaakt op Franck Ribéry en kreeg het een strafschop. Robert Lewandowski schoot de penalty beheerst binnen: 0-1. Na een half uur spelen leek het duel beslist. Na een geweldige steekpass van Xabi Alonso schoot Lewandowski de 0-2 binnen. Vlak voor rust werd het toch nog spannend. Xabi Alonso maakte een overtreding en Moritz Hartmann benutte een penalty: 1-2. Na rust kregen Hartmann en Lukas Hinterseer grote kansen op de gelijkmaker, maar het bleef bij 2-2. Nummer twee Borussia Dortmund ging onderuit bij Eintracht Frankfurt, waardoor Bayern zelfs bij puntenverlies kampioen zou worden.