Groningen doet goede zaken in playoff-duel met Heracles

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-05-12 20:23:00

FC Groningen houdt een goed gevoel over aan de eerste playoff-wedstrijd tegen Heracles Almelo. De ploeg van Erwin van der Looi boekte in eigen huis een 2-1 overwinning en heeft daarmee de beste papieren om zondag een plek in de volgende ronde veilig te stellen. De eerste helft begon goed voor de thuisploeg, al na vijf minuten kreeg Albert Rusnák een vrije schietkans van net buiten de zestien. De middenvelder mikte de bal echter naast het doel. Na een kwartier spelen leverde Oussama Idrissi een niet te missen voorzet af, die benut werd door verdediger Hans Hateboer. Groningen leek met een voorsprong de kleedkamer op te kunnen zoeken, maar het rekende buiten Wout Weghorst. De spits van Heracles leek buitenspel te staan bij een lange bal, maar nam pas na een volgende pass deel aan het spel en trok de stand gelijk. In de tweede helft maakte Rasmus Lindgren zijn verdedigende fout goed door Groningen uit een hoekschop op 2-1 te zetten. Voor de Zweed is het al zijn derde doelpunt in vijf dagen. Mark-Jan Fledderus moest na een uur voetballen het veld verlaten met een blessure. Zijn vervanger Brahim Darri kon ook geen potten breken waardoor Groningen zondag een 2-1 voorsprong verdedigt in Almelo.