Werder Bremen opgelucht, VfB Stuttgart gedegradeerd

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-05-14 19:52:00

VfB Stuttgart zal volgend seizoen niet uitkomen in de Bundesliga. Op bezoek bij VfL Wolfsburg moest er gewonnen worden, maar er werd met 3-1 verloren. Directe concurrent Werder Bremen won wel van Eintracht Frankfurt (1-0) en bleef daardoor net boven de degradatiestreep. VfL Wolfsburg-VfB Stuttgart 3-1 Stuttgart begon dramatisch in Wolfsburg. Al na elf minuten kon Maximilian Arnold scoren na een voorzet van Marcel Schäfer. Na een half uur spelen scoorde André Schürrle en leek de degradatie van Stuttgart een feit. Daniel Didavi scoorde de aansluitingstreffer in de 78e minuut via een vrije trap en hierdoor was er nog hoop, maar Schürrle scoorde in blessuretijd de 3-1. Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 1-0 Werder Bremen speelde tegen een directe concurrent op de laatste speeldag. Frankfurt, met Luc Castaignos als invaller, had aan een punt genoeg om zich te handhaven. Vlak voor tijd besliste Papy Djilobodji het duel met intikker waardoor Bremen ook volgend seizoen in de Bundesliga speelt. Frankfurt zal play-offs moeten afwerken.