Go Ahead Eagles op weg naar promotie na knappe zege

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-05-19 22:58:59

Go Ahead Eagles heeft meer dan uitstekende zaken gedaan in de strijd om promotie naar de Eredivisie. In de Adelaarshorst kregen de Deventenaren De Graafschap op bezoek en de formatie van Hans de Koning bleek duidelijk te sterk voor de nummer 17 van de Eredivisie: 4-1. Nadat Randy Wolters na zeventien minuten de thuisploeg al op voorsprong zette, maakte een rode kaart van Ted van de Pavert na een overtreding in het eigen strafschopgebied mogelijk dat Go Ahead Eagles zich naar een ruime zege kon voetballen. De strafschop werd benut door Sander Duits en zetten the Eagles op rozen. Hoewel Alexander Bannink in de veertigste minuut een belangrijk doelpunt maakte namens De Graafschap, was het voor de uitploeg een kwestie van vechten tegen de bierkaai. Go Ahead Eagles zou uiteindelijk door doelpunten van Kenny Teijse en Wolters uitlopen naar een 4-1 overwinning.