Van Persie redt punt voor Arsenal tegen Everton

Door Voetbalcentraal, saturday 2006-10-28 20:29:11

Robin Van Persie redde met een mooie vrije trap een punt voor Arsenal, waardoor Arsenal nog altijd ongeslagen is in het nieuwe Emirates Stadium. Everton kwam geheel onverdiend op een voorsprong via Tim Cahill, en hield de rest van de wedstrijd negen man achter de bal. Everton begon met een vijf-mans middenveld om zo te proberen het combinatiespel van Arsenal eruit te halen. Dit lukte in de beginfase niet, maar Everton kwam toch op een voorsprong. In de elfde minuut maakte de Australiër Tim Cahill de 0-1. Na een corner van Arteta kreeg Cahill de bal onbewust op zijn hoofd, de bal kwam voor de goal van Lehmann en Cahill zelf reageerde uiterst snel en werkte de bal in het dak van het doel. Arsenal zocht nog meer de aanval, in de 13e minuut schoot Rosicky de bal maar net over het doel van Tim Howard, die een aantal hele belangrijke en goede reddingen maakte voor de ploeg uit Liverpool. Het was ook Howard die op een mooi schot van Henry redde. Arsenal raakte gefrustreerd door het verdedigende spel van Everton, dat iedereen achter de bal hield behalve Andrew Johnson, die al zes doelpunten maakte dit seizoen. De Gunners kwamen maar niet tot scoren, ondanks goede kansen voor Henry, Rosicky en Fabregas. Dat bepaalde het wedstrijdbeeld, Arsenal in de aanval maar kon niet voorbij de blauwe muur van Everton komen. Arsene Wenger zette in het laatste half uur alles op de aanval, Walcott en Aliadiere kwamen erin voor Djourou en Hleb. Walcott, die weer een goede indruk maakte. Rosicky werd neergehaald in de 70e minuut en Arsenal kreeg een vrije trap, en in de Robin van Persie schoot de vrije trap erg knap binnen. Howard zat er nog wel aan maar de bal was te hard om uit het doel te houden. Arsenal bleef aanvallen maar kon het winnende doelpunt niet maken. Met dit gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. Arsenal zakte één plaats af en staat nu vijfde met een wedstrijd minder gespeeld. Everton staat zesde met 17 punten.