Wissels pakken goed uit; Engeland in extremis voorbij Wales

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-06-16 17:14:00

Engeland heeft de eerste overwinning op het EK te pakken. Het was een zwaarbevochten zege voor de ploeg van Roy Hodgson. Gareth Bale bracht Wales namelijk aan de leiding. Invallers Jamie Vardy en Daniel Sturridge, laatstgenoemde scoorde in blessuretijd, zorgden in de tweede helft voor de gewenste ommekeer (2-1). De EK-debutant had in de eerste helft weinig te duchten van het onmachtige en stroef spelende Engeland. In de slotfase opende Bale de score in het sfeervolle stadion in Lens. Zijn geplaatste vrije trap verdween achter Joe Hart in het doel, tot grote vreugde van de fanatieke aanhang uit Wales. Een nieuwe stunt leek in de maak. De hevig bekritiseerde Hodgson greep in en bracht Jamie Vardy en Daniel Sturridge binnen de lijnen. Harry Kane en Raheem Sterling moesten het veld ruimen. De wissels sorteerden effect. Vardy tekende van dichtbij voor de gelijkmaker. Wales droomde al van een gelijkspel, maar Sturridge had andere plannen. Door zijn treffer in de toegevoegde tijd gaat Engeland aan kop in groep B. Scoreverloop: 42' 0-1 Bale 56' 1-1 Vardy 90' 2-1 Sturridge Opstellingen: Engeland: Hart; Walker, Cahill, Smalling, Rose; Alli, Dier, Rooney; Lallana (73' Rashford), Kane (46' Vardy), Sterling (46' Sturridge) Wales: Hennessey, Gunter, Chester, Williams, Taylor, Davies, Ledley (67' Edwards), Ramsey, Allen, Robson-Kanu (72' J. Williams), Bale Gele kaarten: Davies (Wales) Stand groep B: 1. Engeland 2-4 (3-2) 2. Wales 2-3 (3-3) 3. Slowakije 2-3 (3-3) 4. Rusland 2-1 (2-3)