Gastland Verenigde Staten eerste halve finalist Copa America

Door Voetbalcentraal, friday 2016-06-17 07:55:42

In Seattle kwamen de Amerikanen in de 22e minuut op voorsprong door een kopbal van Clint Dempsey op aangeven van Jermaine Jones. Twintig minuten na de rust verdubbelde Gyasi Zardes de score voor de VS. Nu was Dempsey de aangever. Daarop begonnen de Zuid-Amerikanen druk te zetten, wat in de 74e minuut leidde tot de 2-1 van Michael Arroyo. Kort na het begin van de tweede helft kregen de Ecuadoraan Antonio Valencia en de Amerikaan Jermaine Jones een rode kaart bij een opstootje. Voor Valencia betekende het overigens zijn tweede gele kaart. De Amerikaanse aanvoerder Michael Bradley droeg een regenboogkleurige aanvoerdersband ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de schietpartij zaterdagnacht in een homoclub in Orlando. Dinsdag speelt het Amerikaanse elftal de halve finale in Houston tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Argentiniƫ en Venezuela. Die wedstrijd wordt zaterdag gespeeld. De andere semi-eindstrijd gaat tussen de winnaar van Peru - Colombia en Mexico - Chili.