Portugal maakt het zichzelf moeilijk met tweede remise

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-06-18 22:53:00

Portugal heeft opnieuw niet kunnen winnen. Na het eerdere gelijkspel tegen IJsland, kwamen de mannen van Fernando Santos ook niet voorbij Oostenrijk: 0-0. Voor Cristiano Ronaldo verliep de avond rampzalig, hij miste een strafschop in de slotfase. Vanaf minuut één domineerde Portugal, maar treffers bleven uit. Ronaldo wilde zich zichtbaar onderscheiden, maar ging niet goed om met de twee kansen die hij in het eerste bedrijf kreeg. Ook Nani faalde in de afronding, al was hij nog het dichtst bij de openingsgoal. Met een harde kopbal mikte hij op de paal. Oostenrijk kwam aanvallend nauwelijks in het stuk voor. Marko Arnautovic dook zo nu en dan op in het strafschopgebied, maar grote kansen bleven uit. David Alaba speelde niet zijn beste wedstrijd en werd halverwege de tweede helft vervangen. De Oostenrijkers verdedigden fel en dat leverde hen vier gele kaarten op. Portugal bleef kansen missen en zag de tijd verstrijken, maar leek in de slotfase toch met een driepunter weg te kunnen komen. Arbiter Nicola Rizzoli kende een terechte strafschop toe aan Ronaldo, nadat hij door Martin Hinteregger naar de grond was getrokken. De aanvoerder ging zelf achter de bal staan, maar was opnieuw onfortuinlijk en raakte de paal. Twee minuten later wist hij wél het net te vinden en was doelman Robert Almer eindelijk geklopt, maar de treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Portugal en Oostenrijk delen de punten en IJsland is voorlopig de lachende derde; de Scandinaviërs blijven op doelsaldo tweede in de poule. Scoreverloop: - Opstellingen: Portugal: Patricio; Vieirinha, R. Carvalho, Guerreiro, Pepe; Quaresma, W. Carvalho, Moutinho, Gomes; Ronaldo, Nani Oostenrijk: Almer; Prödl, Hinteregger, Fuchs, Klein; Harnik, Baumgartlinger, Arnautovic, Alaba, Ilsanker; Sabitzer Kaarten: Geel: Fuchs, Harnik, Hinteregger, Schöpf (Oostenrijk), Pepe, Quaresma (Portugal) Stand in Groep F: 1. Hongarije 2-4 2. IJsland 2-2 3. Portugal 2-2 4. Oostenrijk 2-1