Overzicht oefenduels van Nederlandse clubs

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-07-02 21:24:00

Zaterdag spelen flink wat Nederlandse profclubs een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hieronder een overzicht van de gespeelde duels. ARC - Excelsior (2-4): Excelsior, met Mitchell van der Gaag aan het roer als nieuwe trainer, heeft met moeite gezegevierd in de ontmoeting met eersteklasser ARC uit Alphen aan de Rijn. De Kralingers kwamen in de tiende minuut verrassend op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Daan van Leeuwen. Michiel Hemmen en Jurgen Mattheij stelden echter orde op zaken en maakten er nog voor de thee 1-2 van. Vlak na de tijdelijke onderbreking waren Hemmen en Van Leeuwen wederom productief. Ook Nigel Hasselbaink pikte een doelpuntje mee. Zodoende trok Excelsior uiteindelijk met 2-4 aan het langste eind. RKAVV - ADO Den Haag (1-4): ADO Den Haag kende een ietwat eenvoudigere middag. Twee doelpunten van het talent Chovanie Amatkaryo zorgden voor een 0-2 voorsprong. Kevin Jansen en Donovan de Groot maakten er vervolgens 0-4 van. Jouad El Karicha wist daarna nog wel wat terug te doen voor RKAVV. Dongen - PSV (1-3): Ook PSV heeft een overwinning behaald. Nadat Gaston Pereiro in de dertigste minuut een strafschop benutte, verdubbelde Jurgen Locadia nog geen twee minuten later de marge. Verrassend genoeg lukte het Dongen nog wel om in de tweede helft in de persoon van Joseph Yoffe een aansluitingstreffer te produceren. Matthias Verreth bepaalde de eindstand op 1-3. Een kanttekening die bij de eindstand moet worden geplaatst is dat een aantal internationals van PSV afwezig was vanwege eerdere interlandverplichtingen. Bij PSV viel Nicolas Isimat-Mirin geblesseerd uit. Zijn vervanger was, opmerkelijk genoeg, Stijn Schaars. De middenvelder is op het moment clubloos, nadat zijn aflopende contract bij PSV niet werd verlengd. Phillip Cocu had ook Jordy de Wijs in kunnen brengen als vervanger van Isimat-Mirin, maar koos dus voor Schaars. Laatstgenoemde houdt zijn conditie op peil bij PSV. PPSC - Sparta Rotterdam (0-8): Sparta Rotterdam zette een monsterscore neer tegen PPSC. Al in de derde minuut opende Craig Goodwin de score, waarna Finn Stokkers de score naar 0-3 tilde. Ook Loris Brogno maakte twee doelpunten, waarvan één vanaf de penaltystip. Ryan Sanusi, Ivan Calero en Altintas waren eveneens trefzeker. SVW'27 - AZ (1-5): Stijn Wuytens, Ben Rienstra, Ron Vlaar en Alireza Jahanbakhsh brachten de ruststand van dit duel op 0-4, waarna de thuisploeg terugkwam via Kramer. Het slotakkoord kwam op naam van Thomas Ouwejan. Vincent Janssen was niet van de partij, omdat hij deze zomer pas twee keer heeft meegetraind. Almelose selectie - Heracles Almelo (0-13): Heracles Almelo beleefde een uiterst eenvoudige middag. Bij rust was het al 6-0 voor de Almelose profs. Wout Weghorst maakte drie doelpunten. Paul Gladon verving hem en was vervolgens goed voor vier treffers. Voorafgaand aan het duel werd er een minuut lang geapplaudiseerd voor de recentelijk overleden Arjan Boertien. Boertien was een mede-organisator van het Almelose onderonsje. SV Terwolde - Go Ahead Eagles (0-10): Go Ahead Eagles veegde de vloer aan met SV Terwolde, onder andere door vier doelpunten van Joey Suk. Teije ten Den, Randy Wolters, Kevin Brands, Kenny Teijsse, Leon de Kogel en Sam Hendriks waren de andere spelers die hun naam op het scorebord zagen verschijnen. RKSV Driel - Feyenoord (0-16): Feyenoord heeft geen genade gekend met de amateurs van RKSV Driel. Maar liefst zestien doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld. Na een eigen doelpunt van Lars Dinnissen in de eerste minuut waren het louter Feyenoorders die tot scoren kwamen. Vier treffers waren afkomstig van nieuweling Nicolai Jörgensen. Contractverlengers Dirk Kuyt en Tonny Vilhena maakten respectievelijk twee en drie goals. De overige doelpunten kwamen op naam van Michiel Kramer, Lucas Woudenberg, Jan-Arie van der Heijden, Simon Gustafson, Eljero Elia en Miguel Nelom. Zowel Kuyt als Marko Vejinovic miste een strafschop. Vitesse - Shakhtar Donetsk (2-0): Vitesse heeft in het oefenduel met de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk met 2-0 gewonnen. Yuning Zhang opende in de eerste helft de score, waarna Mitchel van Bergen in het tweede bedrijf eveneens de touwen bolde. Kevin Diks kwam niet in actie bij Vitesse. De Arnhemmers willen geen risico nemen met de rechtsback, die in de concrete belangstelling staat van Fiorentina. Diks was wel aanwezig in Loenen. Willem II - FC Oss (1-1): Willem II en FC Oss hebben gelijkgespeeld. Erik Falkenburg opende al vroeg de score voor de Tricolores, waarna Istvan Bakx op slag van rust de tussenstand weer in evenwicht bracht. Regioteam - PEC Zwolle (0-10): Youness Mokhtar (2x), Bram van Polen, Dirk Marcellis, Wout Brama, Wouter Marinus, Josef Kvida, Queensy Menig, Anass Achahbar en Tarik Evre hielpen PEC Zwolle vandaag aan een 0-10 zege. VV Schinveld - Roda JC (0-8): Ook een verdienstelijke zege voor Roda JC, dat met 0-8 te sterk was voor VV Schinveld. Adil Auassar (2x), Nathan Rutjes, Tom van Hyfte