Weghorst beleeft met vier goals een wervelende start bij AZ

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-07-09 15:39:00

AZ heeft een waardige opvolger voor Vincent Janssen gehaald. Wout Weghorst beleefde vanmiddag zijn vuurdoop voor de Alkmaarders en gaf met vier treffers zijn visitekaartje meer dan af: 8-1. Het oefenduel in Uitgeest was nog geen vijf minuten bezig of debutant Weghorst had zijn eerste doelpunt voor AZ tegen de touwen gekopt: 1-0. Rondom de twintigste minuut vielen twee doelpunten. Nadat Mats Seuntjens een indraaiende corner raak volleerde, maakte Weghorst op eenvoudige wijze de 3-0 door een voorzet van Alireza Jahanbakhsh binnen te tikken. Zes minuten later completeerde Weghorst, die pas twee keer heeft meegetraind met de mannen van John van den Brom, zijn hattrick voor AZ. Seuntjens bepaalde de ruststand op 5-0 na voorbereidend werk van Dabney dos Santos en Jahanbakhsh. Reeds vroeg in het tweede bedrijf maakte Weghorst zijn vierde doelpunt van de middag. De overige goals vielen in de laatste twintig minuten. Uit een voorzet van Levi Garcia maakte Robert Mühren er 7-0 van. FC Volendam deed nog wel wat terug via Kevin Owusu Asare, maar het slotakkoord kwam desalniettemin op naam van Mühren. De oud-aanvaller van FC Volendam schoot een strafschop, verkregen via Garcia, in de hoek waar de keeper niet in dook: 8-1.