Hattrick-held Helmer en Ali maken het verschil bij AZ

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-07-16 21:20:00

AZ is bezig aan een uitstekende voorbereiding. Zaterdag vormde Almere City FC de te nemen horde: 4-0. Jeremy Helmer eiste een hoofdrol voor zich op. Later op de dag werd provinciegenoot SC Telstar met 3-0 verslagen. AZ - Almere City FC: Het duurde niet lang voordat de Alkmaarders op voorsprong kwamen. In de derde minuut stifte Levi Garcia een afvallende vrije trap keurig over doelman Roy Pistoor: 1-0. Vervolgens begon de Helmer-show. Op aangeven van Robert Mühren tikte de 19-jarige aanvallende middenvelder na dertig minuten de 2-0 binnen. Drie minuten later was het tweetal weer succesvol. Helmer bepaalde de ruststand op 3-0. Nadat trainer John van den Brom in de rust twee wissels had doorgevoerd, completeerde Helmer in de 61ste minuut zijn hattrick door een hoekschop in één keer in het doel te draaien. De eindstand: 4-0. De van Lillestrøm overgekomen Fred Friday kwam overigens niet in actie namens AZ. AZ - SC Telstar: Later op de dag nam AZ het op tegen SC Telstar en werd opnieuw een uitstekend resultaat behaald. Het werd 3-0, onder meer door twee doelpunten van Alireza Jahanbakhsh. Ook Stijn Wuytens was trefzeker. FC Groningen en Sparta Rotterdam speelden met 3-3 gelijk. Roland Bergkamp en Paco van Moorsel brachten de Rotterdammers op een vroege 0-2 voorsprong. Thomas Verhaar was verantwoordelijk voor de 1-3. Kasper Larsen, Yoell van Nieff en Danny Hoesen (strafschop) scoorden voor de Groningers.