Oranje onder 19 loopt na thriller tegen Duitsland WK-ticket mis

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-07-21 22:15:00

Oranje onder 19 heeft zich niet gekwalificeerd voor het WK onder 20 jaar in Zuid-Korea. De ploeg van Aron Winter verloor donderdag namelijk na penalty's van gastland Duitsland. Voor de pauze was het Duitsland dat de klok sloeg. Ze waren feller, scherper en kwamen terecht al snel op voorsprong via spits Philip Oschs: 0-1. Toch bleef Oranje in moeilijke fases overeind en kwam het in de tweede helft via een prachtige vrije trap van Abdelhak Nouri op gelijke hoogte (1-1). Niet veel later leek het feest compleet, want Dennis van der Heijden kopte de voorsprong van Nederland op het bord: 1-2. De mooie vrije trap van Nouri:

'Voetbal is een eenvoudig spel: 22 mannen lopen achter een bal gedurende 90 minuten en op het einde winnen de Duitsers', was ooit een uitspraak van Gary Lineker. Dat bleek ook nu te kloppen, al hadden ze voor de zege meer tijd nodig. Suat Serder maakte in de 93e minuut (!) gelijk waardoor er verlengingen nodig waren om een winnaar te bepalen. Daarin kwamen onze Oosterburen al snel op voorsprong 3-2, maar Nederland bleek wederom over veel veerkracht te beschikken. PSV'er Sam Lammers zorgde er met zijn treffer voor dat er penalty's genomen moesten worden. Daarin trok Oranje uiteindelijk aan het kortste eind, doordat Nouri en Michel Vlap hun strafschop misten. Een WK-ticket zit er dus niet meer in en Nederland, dat hoopte op een EK-titel, keert met lege handen huiswaarts.