Door Voetbalcentraal, saturday 2016-07-23 22:07:00

Feyenoord heeft zaterdagavond een uitstekend resultaat behaald in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het Spaanse Valencia werd in de slotminuut verslagen: 2-1. Na een indrukwekkende minuut stilte voor de Feyenoorders die het afgelopen jaar zijn overleden werd er in een bomvolle Kuip afgetrapt voor wat een boeiende oefenwedstrijd zou worden. In het eerste half uur hielden beide partijen elkaar in evenwicht. Valencia werd gevaarlijk via Rodrigo Moreno, die voorlangs schoot. Jens Toornstra zag zijn schot in de korte hoek gestopt worden. Na 33 minuten was het raak voor Feyenoord. Zomeraankoop Nicolai Jørgensen kopte een voorzet van Eljero Elia binnen: 1-0. Kort voor het openingsdoelpunt wist doelman Pär Hansson Feyenoord te behoeden voor een achterstand. De inzet van Santi Mina werd gekeerd. Het laatste wapenfeit voor rust was een afstandsschot van Karim El Ahmadi. Keeper Diego Alves plukte de bal uit de lucht. Halverwege de wedstrijd wisselde Valencia negen man en daar kwamen in de 65ste minuut nog twee spelers bij. Het elftal was dus compleet vernieuwd en het was merkbaar dat de spelers van de Spanjaarden meer druk gingen zetten. Toch bleef ook Feyenoord gevaarlijk. Alves moest redding brengen op een schot van Tonny Vilhena. Een cornergoal van Eric Botteghin werd daarna afgekeurd. Een kleine twintig minuten voor het einde kopte Kuyt een voorzet van invaller Bilal Basaçikoglu net naast. Een dure misser, want nog geen vijf minuten later kwam Valencia langszij. Álvaro Medrán knalde een vrije trap van grote afstand direct achter Hansson. Zo stond het plots 1-1, met nog een kwartier te gaan, in de eerste thuiswedstrijd van Feyenoord in aanloop naar het nieuwe seizoen. Het winnende doelpunt kwam alsnog. Nadat Basaçikoglu vlak voor tijd een vrije trap van dichtbij naast schoot, leverde hij in de slotminuut een hoekschop op het hoofd van Botteghin. Deze keer werd het doelpunt wel goedgekeurd: 2-1. Direct na de goal klonk het laatste fluitsignaal.