Frankrijk verslaat Spanje na in water gevallen Europese finale

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-07-31 23:56:41

Frankrijk is Europees kampioen Onder 19 Vrouwen. Het land versloeg Spanje in de finale in Senec met 2-1. Het duel lag twee uur en vijftien minuten stil vanwege de hevige regenval. Interessanter dan de wedstrijd zelf was de periode tussen de eerste en de tweede helft in. Door aanhoudende regen in de eerste 45 minuten was het veld onbespeelbaar geworden. Na een halfuur wachten - de verplichte tijd - was echter nog steeds niet duidelijk of het duel afgelast zou worden of niet. Een auto met pomp werd het stadion binnengereden om het overtollige water van het veld te verwijderen. Vrijwilligers probeerden op hetzelfde moment met scheppen en bezems het speelveld speelklaar te maken. Voor rust stond het al 1-0, door een goal van Grace Geyoro. In de tweede helft, waarin de Spanjaarden hun geliefde positiespel niet meer op de mat konden leggen, werd het 2-0 door een goal van de topscorer van het EK, Marie-Antoinette Katoto. Tussendoor had Nahikari García een strafschop gemist namens Spanje. De Spanjaarden kwamen via Lucía García vlak voor tijd nog terug tot 2-1. Nahikari had in de slotseconden nog moeten scoren, maar ze schoot op onverklaarbare wijze van een paar meter afstand over.