Door Voetbalcentraal, sunday 2016-08-07 19:12:03

Manchester United heeft direct een prijs overgehouden aan het officiële debuut van Zlatan Ibrahimovic. De 34-jarige Zweed besliste het duel om de Engelse Super Cup met Leicester City: 1-2. José Mourinho schonk Daley Blind een basisplaats in het treffen om de Community Shield. Memphis Depay was niet van de partij. De 22-jarige Nederlander zat niet eens bij de selectie. Net als Blind had ook Ibrahimovic een basisplaats. Het Leicester City van trainer Claudio Ranieri trad op haar beurt aan met Riyah Mahrez en Jamie Vardy. Zomeraanwinst Ahmed Musa (ex-VVV-Venlo) deed niet mee. In de 22ste minuut veerden de supporters van Leicester City van hun stoel toen Shinji Okazaki de bal uit een hoekschop op de lat kopte. Twaalf minuten later rondde Jesse Lingard de eerste aanval van Manchester United middels een solo af met een doelpunt. Een kwartier na rust zorgde een blunder van Marouane Fellaini er echter voor dat Vardy de bal rustig langs David de Gea kon schuiven: 1-1. Vijf minuten voor het eindsignaal besliste Ibrahimovic de strijd om de Community Shield. De vedette troefde Wes Morgan in de lucht af en zag zijn inzet vervolgens via de binnenkant van de paal in het doel belanden. Hiermee hielp hij Mourinho aan zijn eerste prijs als trainer van Manchester United.