Roda JC'er Van Hyfte dompelt Amsterdam in slotfase in rouw

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-08-13 22:38:00

Ajax heeft in de tweede wedstrijd van het seizoen al averij opgelopen. In de eigen Amsterdam ArenA kon het team van Peter Bosz niet winnen van Roda JC: 2-2. Toch had het daar aan het begin van de wedstrijd geen enkele schijn van. Ajax was veel beter dan de bezoekers uit Limburg en kwam al vroeg op voorsprong. Kasper Dolberg opende de score (1-0). De Deense aanvaller herhaalde dat kunstje vlak voor de pauze, nadat Adil Auassar zijn ploeg op gelijke hoogte had geschoten. Zodoende gingen de Amsterdammers met een voorsprong de rust in (2-1). Toch kon Ajax geen drie punten bijschrijven na negentig minuten. Middenvelder Ton van Hyfte kopte vlak voor tijd de gelijkmaker binnen, waardoor de thuisploeg met een slecht gevoel naar de laatste Champions League-voorronde gaat. De confrontatie met FK Rostov wacht aanstaande dinsdag.