Cavani's vier goals voor de rust doen Ibrahimovic vergeten

Door Voetbalcentraal, friday 2016-09-16 22:53:00

Edinson Cavani heeft zichzelf vrijdagavond een heel goede dienst bewezen. Op bezoek bij laagvlieger Caen maakte de aanvaller vier doelpunten in één helft. En bezorgde zijn ploeg zo, logisch, een ruime overwinning. De teller van Paris Saint-Germain stopte uiteindelijk na zes treffers: 0-6. Uit een voorzet van linksback Maxwell opende de Uruguayaan het gala. Dat kunstje herhaalde hij een klein half uur later: wederom op aangeven van de oud-Ajacied maakte Cavani zijn zuivere hattrick. Tussendoor was hij namelijk van de strafschopstip trefzeker geweest. Toch was het niet genoeg voor de spits, die op slag van rust de vierde binnenschoot. Opvallend vroeg kreeg de aanvaller een publiekswissel, want na de pauze stond Jesé in het veld voor Cavani. Vanaf de bank zag de superspits hoe Lucas Moura en Jean-Kévin Augustien de uitslag uiteindelijk op 0-6 bepaalden. Door de zege heeft PSG tien punten uit vijf wedstrijden en is het voorlopig weer even koploper van de Franse Ligue 1.