Cristiano Ronaldo terug in vorm, Stocker Zwitserse supersub

Door Voetbalcentraal, friday 2016-10-07 23:18:33

Europees Kampioen Portugal heeft de tweede wedstrijd in Groep B simpel gewonnen. In de eerste speelronde ging het tegen Zwitserland nog mis (2-0) voor de Portugezen, maar mét Cristiano Ronaldo weer in de gelederen hadden ze geen moeite met Andorra: 6-0. Datzelfde Zwitserland won wederom - ditmaal in de slotfase van Hongarije - waardoor zij nog altijd aan de leiding aan in de poule. Cristiano Ronaldo is weer helemaal terug bij de nationale ploeg van Portugal. Tegen Andorra had hij welgeteld 72 seconden nodig om zich te laten gelden. Na een afslagen corner zette hij zijn ploeg op voorsprong en dat kunstje herhaalde hij twee minuten later. Ditmaal scoorde hij met het hoofd. Nog voor de pauze schoot João Cancelo het verschil naar drie. Net zo scherp als CR7 aan de wedstrijd begon, kwam hij ook na de pauze uit de kleedkamer. Binnen twee minuten vond hij namelijk wederom het net (4-0). Na een kleine zeventig minuten maakte de superster van Real Madrid zijn vierde treffer, waarna het slotakkoord voor André Silva was: 6-0. De arme bezoekers eindigden het duel ook nog eens met negen man, na rode kaarten voor Jordi Rubio en Marc Rebes. Bij het duel tussen Hongarije en Zwitserland mocht van de Nederlandse arbiter Björn Kuipers iedereen wel op het veld blijven staan. Toch had de scheidsrechter zijn handen vol de tweede helft. Want Haris Seferovic schoot de Zwitsers weliswaar op voorsprong vijf minuten in de tweede helft, maar Adam Szalai zorgde voor tweemaal toe snel voor een gelijkmaker. Binnen twee minuten maakte hij Seferovic’s goal ongedaan en in de zeventigste minuut deed hij dat na de 1-2 Ricardo Rodríguez wederom. Toch werd niet de Hongaarse spits Szalai matchwinner, maar invaller Valentin Stocker. Koud in het veld schoot hij Zwitserland namelijk naar de koppositie in Groep B (2-3). Ook de Faeroër Eilanden staan ‘gewoon’ in die kop, met vier punten nog boven Portugal. De ploeg begon kwalificatiereeks met een gelijkspel tegen Hongarije en won vrijdagavond knap in Letland. Sonni Nattestad (20e minuut) en Joan Simun Edmundsson (71e minuut) bezorgen de bezoekers de even verrassende als terechte overwinning: 0-2.