"Ik realiseer me ook dat dat twee bepalende speelsters zijn"

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-10-16 23:55:00

EINDHOVEN - Telstar Vrouwen ging vrijdag met 5-1 onderuit bij PSV Vrouwen. Suzanne Admiraal kon niet spelen met een blessure aan haar dijbeen en heup, Linda Bakker had enkelklachten en kon slechts invallen. Dat bleek een te groot gemis voor de Witteleeuwinnen, al deden die ook een aantal dingen niet goed in Eindhoven. "Ik realiseer me ook dat we praten over twee bepalende speelsters", zei trainer Gideon Dijks na het duel op Sportcomplex De Herdgang in gesprek met Voetbal Centraal. "Misschien zijn we nog niet zo ver dat we zonder hen het PSV lastig kunnen maken. Ik moet wel zeggen dat bijvoorbeeld Alex Baarda een heel aardige eerste helft heeft gespeeld." Telstar Vrouwen deed het voor rust sowieso niet slecht, meende de trainer. Het stond halverwege dan ook pas 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Jeslynn Kuijpers opende de score, Sharon Kok maakte de gelijkmaker, Sisca Folkertsma zorgde voor de derde treffer van de wedstrijd. Op slag van rust viel Lotte Hopman uit bij Telstar. Ze heeft een nog onbekend ernstige blessure aan haar gezicht opgelopen. In het tweede bedrijf had PSV volgens Dijks het overwicht, al kreeg het team geen grote kansen. "Toen stonden we één keer niet goed en kon Vanessa Susanna doorlopen naar onze keepster: 3-1." Uiteindelijk maakten Vanity Lewerissa en Melissa Evers ook nog een doelpunt voor de Brabanders." Foto: Remko Kool