Jørgensen bezorgt matig Feyenoord kostbare overwinning

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-10-20 23:04:00

Feyenoord heeft in eigen huis drie hele belangrijke punten bijgeschreven in de Europa League. Tegen Zorya Luhansk was het verre van overtuigend, maar de uitverkochte, en toch halflege, Kuip kon door de treffer van Nicolai Jørgensen wél een feestje vieren: 1-0. De Rotterdammers waren in het eerste kwartier al heer en meester in De Kuip. Bilal Basacikoglu (kopbal), Jørgensen (schotkans) en Karim El Ahmadi (schotkans) hadden het vizier echter niet op scherp staan in die openingsfase. Daardoor kregen de bezoekers uit Oekraïne voorzichtig het idee dat er wel iets te halen viel in Nederland. Hoewel het bij speldenprikjes uit voornamelijk dode spelmomenten bleef, moest keeper Brad Jones af en toe toch in actie komen voor de Rotterdammers na verschillende pogingen van Zorya-aanvallers. Tien minuten voor de rust was het echter opnieuw de thuisclub die sterker werd. Hele grote uitgespeelde kansen leverde het Feyenoord echter niet op, waardoor beide teams zonder doelpunten de thee opzochten (0-0). Toch hoefden de supporters in De Kuip niet heel lang te wachten op de eerste treffer. Want na knullig verdedigen achterin bij Zorya Luhansk veroverde Bilal Basacikoglu de bal tien minuten in het tweede bedrijf. De vleugelspeler hield rustig het overzicht en vond Nicolai Jørgensen in het zestienmetergebied. De Deen in vorm twijfelde niet en schoot binnen: 1-0. Meteen daarna hielden de Rotterdammers Zorya onder druk. In die fase was Feyenoord vele malen sterker dan de bezoekers, die steeds meer ruimte achterin weg moesten geven. De thuisploeg vergat echter te profiteren van die ruimtes en daardoor kreeg Zorya in de slotfase zelfs nog even de overhand in de wedstrijd. Dus bracht Van Bronckhorst tien minuten voor tijd Michiel kramer in de ploeg om de wedstrijd rustig uit te spelen. Dat lukte zonder echt grote problemen en daardoor gaat Feyenoord met zes punten uit drie duels samen met Manchester United aan kop in Groep A. Fenerbahçe (vier) en Zorya (één) volgen op plaats drie en vier. Groep A: Manchester United - Fenerbahçe 4-1 Dick Advocaat kende een moeilijke avond in Manchester. In de eerste helft kreeg zijn ploeg na een half uur binnen drie minuten twee strafschoppen tegen, benut door Paul Pogba en Anthony Martial: 2-0. Even later maakte diezelfde Pogba op geweldige wijze de derde treffer en deed ook Jesse Lingard na de pauze zijn duit in het zakje. De vleugelspeler mocht vervolgens naar de kant van José Mourinho voor Memphis Depay. Met de Nederlander in het team ging de voet van het gaspedaal en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Robin van Persie, onder luid applaus, kon daardoor tegen zijn oude club voor een eretreffer zorgen.