Ajacied trefzeker voor Zuid-Afrika, debuut Veldwijk blijft uit

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-12 16:50:40

Zuid-Afrika heeft zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen van Senegal voor de WK-kwalificatie. Ajacied Thulani Serero maakte de 2-0 en Lars Veldwijk zat de hele wedstrijd op de bank. In de openingsfase gebeurde er weinig. Dankzij twee doelpunten iets voor de rust kon Zuid-Afrika toch met een 2-0 voorsprong de rust in. Een verdediger van Senegal kreeg de bal tegen zijn bovenbeen, echter zag de arbiter er een handsbal in. Hij wees naar de stip en Thulani Haitshwayo schoot de penalty binnen. In de blessuretijd van de eerste helft combineerde Zuid-Afrika goed door de verdediging van Senegal heen. Serero schoof daarna de bal in de linkerhoek. Dankzij deze overwinning heeft Zuid-Afrika de eerste plaats in Groep D van het Afrikaanse WK-kwalificatietoernooi overgenomen van Senegal.