Ierland pakt koppositie, Georgië en Moldavië delen de punten

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-12 20:20:00

Ierland heeft zaterdagavond verrassend de koppositie in Groep D van de WK-kwalificatie gepakt. Oostenrijk kon het de Ieren niet moeilijk genoeg maken en werden in eigen huis met 0-1 verslagen. In de 48ste minuut kwam Ierland op voorsprong door een doelpunt van James McClean. De middenvelder van West Bromwich Albion maakte een goede counter af. Oostenrijk kon de stand niet meer gelijktrekken en heeft door het verlies maar vier punten uit vier wedstrijden. Ierland pakt door de overwinning de eerste plaats met tien punten. Servië kan op gelijke hoogte komen als het zaterdag om kwart voor negen wint op bezoek bij Wales. In dezelfde groep kwamen Georgië en Moldavië niet verder dan een gelijkspel. Door de puntendeling blijven de kleine voetballanden op de laatste en een na laatste positie in Groep D. De door Vitesse aan Legia Warschau verhuurde Valeri Qazaishvili, maakte na dik een kwartier spelen de 1-0 voor Georgië. In de 78ste minuut kwam Moldavië langszij, Aleksandru Gatcan schoot een afstandsschot knap binnen.