"Die deur moet op slot in plaats van dat we angstig voetballen"

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-19 15:39:23

DEN HAAG - PEC Zwolle Vrouwen scoorde vrijdag maar liefst drie keer tegen ADO Den Haag Vrouwen. Toch was dat niet genoeg om te winnen, want de thuisploeg vond maar liefst vier keer het net. De teleurstelling was groot bij trainster Carin Meesters-Bakhuis. Twintig minuten voor tijd stonden de Blauwvingers nog met 2-3 voor. Fréderique Nieuwland had een bal in haar eigen doel gewerkt, ook Maxime Bennink en Rebecca Doejaaren hadden gescoord voor de ploeg uit Zwolle. ADO had daar via Lindsey Keizerweerd en Pia Rijsdijk 'slechts' twee doelpunten tegenover gezet. Het ging dus nog mis, want Sharona Tieleman zorgde voor de 3-3 en Marthe van Erk schoot vanaf de stip de 4-3 binnen. "We hebben veel kansen gemist en hadden de deur op slot moeten gooien", treurde Meesters-Bakhuis in gesprek met Voetbal Centraal. "In plaats daar van gingen we angstig voetballen." In het begin deed het team het nog zo goed. ADO-trainer Arend Regeer loofde PEC Zwolle Vrouwen, dat volgens hem "leuk speelde". Meesters-Bakhuis: "Wij hanteerden een speelstijl waarop zij niet hadden gerekend. Dat pakte goed uit. Na rust hebben we nog vier grote kansen gehad, die we echt niet hadden moeten missen. Het gebeurde wel. Zij scoorden wel.. helaas." Foto: Remko Kool