Teruggeknokte Touré maakt Manchester City medekoploper

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-19 19:01:05

Yaya Touré is weer een held in Manchester City. De Ivoriaan kwam aan het begin van het seizoen niet in de plannen van trainer Josep Guardiola voor, maar kreeg in de uitwedstrijd tegen Crystal Palace dan toch een kans. Door twee doelpunten van de middenvelder won Manchester City met 1-2 en staat het gedeeld bovenaan in de Premier League. Touré en zijn zaakwaarnemer kregen in de voorbereiding ruzie met Guardiola en de Spaanse manager eiste sindsdien excuses. De middenvelder weigerde dit aanvankelijk, maar ging onlangs toch overstag. Daarom mocht hij tegen Crystal Palace zijn eerste minuten van het seizoen maken. Touré greep deze kans met beide handen maken en maakte na 39 minuten na een combinatie met Nolito de openingstreffer van de wedstrijd en zeven minuten voor tijd uit een corner de 1-2. Tussendoor maakte Connor Wickham de gelijkmaker. Manchester City staat door de overwinning gedeeld bovenaan, omdat koploper Liverpool tegen Southampton niet verder kwam dan 0-0. Vooral in de tweede helft zette de formatie van Jürgen Klopp alles op alles een treffer te produceren, maar de defensie van de thuisploeg, waar Virgil van Dijk de hele wedstrijd speelde, hield wonderbaarlijk genoeg stand. Ronald Koeman speelde met Everton gelijk tegen Swansea City (1-1).