Nog eens zeven clubs plaatsen zich voor knock-out fase Europa League

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-11-24 23:29:46

De acht 21.05 uur-wedstrijden in de Europa League zorgden voor vele beslissingen. Liefst zeven clubs plaatsten zich daarin voor de knock-out fase van de Europa League. Een overzicht: Groep B Olympiakos Pireaus - Young Boys 1-1 De Grieken verzekerden zich via een moeizaam gelijkspel van Europese overwintering. Drie minuten na rust zorgde Fortounis voor de openingstreffer in de Griekse havenstad. Tien minuten later zorgde Guillaume Hoarau voor de gelijkmaker. De stand veranderde niet meer. Daardoor is de poule volledig beslist. APOEL Nicosia en Olympiakos (9 en 8 punten) zijn door naar de knock-out fase. Young Boys en FC Astana (beiden 5 punten) liggen eruit. Groep C AS Saint-Etienne - FSV Mainz 05 0-0 Door het doelpuntloze gelijkspel is ook deze poule volledig beslist. AS Saint-Etienne heeft nu negen punten. Drie meer dan Mainz 05, de nummer drie in de poule. Maar de Duitsers kunnen op basis van het onderling resutaat niet meer voorbij steken. RSC Anderlecht won eerder op de dag met 1-3 bij Qäbälä FK en kwam daardoor op elf punten en is ook door. Groep E AS Roma - Viktoria Plzen 4-1 Austria Wien - Astra Giurgiu 1-2 Edin Dzeko was de grote man in Rome. De lange Bosniër wist liefst drie maal het doel te treffen. De 3-1 kwam op naam van Mateju, die zijn eigen doelman versloeg. Al kwam de voorzet van Diego Perotti, die de bal met een prachtige rabona voortrok. Zeman (18.) zorgde tussentijds voor de gelijkmaker. Alexander Grünwald is de boeman bij Austria. De Oostenrijkse aanvoerder kreeg in de 65e minuut zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Austria stond door een doelpunt van Lukas Rotpuller met 1-0 voor en gaf daarna alles uit handen. Florea (79.) en Budescu (88., strafschop) verzorgden de ommekeer. AS Roma is door de overwinning zeker van Europese overwintering. Elf punten uit vijf duels zijn daarvoor voldoende. Voor plek twee zijn Astra Giurgiu (7 punten) en Austria Wien (5 punten) in de race. Viktoria Plzen (3 punten) is uitgeschakeld. Groep F Athletic Club Bilbao - US Sassuolo 3-2 KRC Genk - Rapid Wien 1-0 Ook deze poule is volledig beslist door de twee thuiszeges. Bilbao kende een lastig avondje tegen Sassuolo. Balenziaga passeerde al in de tweede minuut zijn eigen doelman. García zorgde na tien minuten voor de gelijkmaker, waarna Aduriz (58.) en Lekue (79.) na rust de Basken naar een 3-1 voorsprong leidden. De aansluitingstreffer van Ragusa zeven minuten voor tijd kreeg geen vervolg. Nikolas Karelis ontpopte zich tot matchwinner bij Genk. Thomas Buffel gaf een voorzet van links. Leon Bailey torende knap boven zijn man uit en kopte op de kruising. Karelis was goed gevolgd en tikte de rebound in de elfde minuut simpel binnen: 1-0. In de slotfase zaten de supporters met de billen geknepen op de tribune. Zo werd een treffer van Schaub nog afgekeurd vanwege een lichte duwfout. Genk en Bilbao hebben negen punten. Rapid Wien en Sassuolo, beiden met vijf punten, spelen over twee weken voor de premie. Er zijn nu tien clubs zeker van Europese overwintering. Toen bovenstaande wedstrijden aanvingen waren Shakthar Donetsk, Ajax en Zenit St Petersburg al zeker.