PEC Zwolle krijgt in eigen huis pak slaag van FC Groningen

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-26 22:39:00

FC Groningen heeft zaterdagavond moeiteloos gewonnen van PEC Zwolle. De effectieve Groningers wonnen met 0-4. Albert Rusnák had de narigheid voor de thuisclub nog groter kunnen maken, maar hij miste in de laatste minuten een strafschop. Groningen kwam al na veertig seconden op 0-1, nadat Simon Tibbling de bal onder Mickey van der Hart door schoof. PEC was een aantal keer gevaarlijk, maar het lukte niet om te scoren. Na ongeveer 40 minuten spelen kwamen de bezoekers op 0-2. Tom van Weert tikte vanuit buitenspelpositie achter het standbeen raak. Na rust zocht PEC de aansluitingstreffer, maar vond die niet. Als je zelf blijft missen, dan scoort de tegenstander. En dat was ook zaterdag het geval. Rusnák maakte er 0-3 van na een counter. Mimoun Mahi dompelde de gastheren in een nog diepere rouw door 0-4 te maken. Hij schoot de bal prachtig over Van der Hart. In de extra tijd kreeg Rusnák een uitgelezen mogelijkheid om de 0-5 te maken, maar de Slowaak miste de penalty. FC Groningen klimt door de overwinning naar de tiende plaats met zestien punten. PEC zakt naar de vijftiende plaats met dertien punten. Hekkensluiter Roda JC heeft drie punten minder, zij gaan komende zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam.