AC Milan kent gemakkelijke avond en blijft in spoor Juventus

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-26 23:05:00

AC Milan heeft zaterdagavond een gemakkelijke overwinning geboekt tegen Empoli. Suso en Gianluca Lapadula waren uitblinkers bij de bezoekers en zorgden mede voor de 1-4 overwinning. Milan begon niet goed aan de uitwedstrijd. Massimo Maccarone miste twee grote kansen. Na een kwartier spelen scoorde Lapadula de openingstreffer op assist van Suso. Empoli deed wat terug, twee minuten later scoorde Ricky Saponara de gelijkmaker na een fout van keeper Gianluigi Donnarumma. Na rust scoorde Suso uit een voorzet van Ignazio Abate. Vier minuten na de 1-2 maakte Andrea Costa 1-3. Na 77 minuten maakte Lapadula zijn tweede treffer en zorgde hiermee voor de eindstand. Door de overwinning verkleint Milan het gat met Juventus. De koploper moet zondag naar Genoa en kan dan de voorsprong weer vergroten.