Geweldige opening helpt AS Roma langs laagvlieger Pescara

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-11-27 22:41:00

AS Roma heeft zondagavond goede zaken gedaan in de Serie A. De grootmacht uit de Italiaanse hoofdstad versloeg laagvlieger Pescara uiteindelijk vrij simpel: 3-2. Alleen in de slotfase werd het nog even spannend. Door de zege klimt de formatie van Luciano Spalletti weer naar de gedeelde tweede plaats in de Italiaanse competitie. Twee doelpunten binnen tien minuten van spits Edin Dzeko leek AS Roma een makkelijke avond te bezorgen in Stadio Olimpico. Die stand stond in de pauze echter alsnog op het scorebord, waardoor de bezoekers bleven geloven in een goed resultaat. En terecht, zo bleek niet veel later. Want Ledian Memushaj maakte na een uur de aansluitingstreffer namens de gasten. Lang konden ze daar echter niet van genieten, want tien minuten later besliste Diego Perotti het duel. Met clubiconen Daniele De Rossi, die zo zijn vierhonderdste optreden in de Serie A maakte, en Francesco Totti als invallers binnen de lijnen, bracht Gianluca Caprari de spanning toch weer terug in het duel: 3-2. Verder kwamen de gasten echter niet meer, hoewel ze nog wel even aandrongen. Met die overwinning profiteert AS Roma volop van de 3-1 nederlaag van Juventus tegen Genoa. De achterstand op de Oude Dame bedraagt nog slechts vier punten (33 om 29). Ook AC Milan, met wie Roma de tweede stek in de Serie A moet delen, staat op 29 punten na veertien duels.