Fenerbahçe onderuit in Turkse beker; Galatasaray speelt gelijk

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-11-30 23:49:54

Fenerbahçe kent een valse start in de Turkse beker, dat werkt met een poulesysteem. De ploeg van Dick Advocaat verloor de eerste groepswedstrijd met 1-2 van Genclerbirligi. De nummers één en twee plaatsen zich voor de laatste zestien. Fenerbahçe, waar Gregory van der Wiel in de basis begon, stond na tien minuten al met een man minder. Ismail Koybasi was de ongelukkige. Toch kwam het voor rust op voorsprong via Yigithan Guveli. In de tweede helft scoorde Tokelo Rantie en Irfan Kahveci namens de uitploeg. Verder neemt Fenerbahçe het in de groepsfase op tegen Menemen Belediyespor en Amed Sportif, beiden uitkomend op het tweede niveau. Galatasaray verspeelde in blessuretijd een 1-0 voorsprong tegen Elazigspor. De ploeg van Jan Olde Riekerink, waar Nigel de Jong in de tweede helft inviel en Wesley Sneijder de hele wedstrijd op de bank bleef, kwam in minuut 41 voor door een doelpunt van Lionel Carole. Muray Kayali benutte in de 92ste minuut een penalty