Anita onderuit in knotsgek duel vol rode kaarten en gemiste penalty’s

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-12-03 11:20:00

Vurnon Anita beleefde met Newcastle United een bizarre vrijdagavond. Op bezoek bij Nottingham Forest verloor de oud-Ajacied met 2-1 en met name de eerste helft was zeer bijzonder. Scheidsrechter Steve Martin kende namelijk voor rust al twee strafschoppen toe aan de thuisploeg, die allebei gemist werden. Beide overtredingen bestrafte de leidsman overigens met een rode kaart. Het spektakel begon na ruim een half uur. Newcastle-speler Jonjo Shelvey trapte na en kon gaan douchen. Hij deed dit in het strafschopgebied en dus volgde een penalty. Voormalig supertalent Nicklas Bendtner wist het buitenkansje echter niet te benutten. Hij stuitte op doelman Vladimir Stojkovi?, die in het verleden nog onder contract stond bij Vitesse. Met tien man kwam Newcastle een minuut voor rust op voorsprong, toen Matt Ritchie de bal heerlijk binnenschoot. In de extra tijd van de eerste helft miste Nottingham opnieuw een strafschop. Paul Dummett liep zijn tegenstander in de rug, op het moment dat deze de bal voor het inschieten had. Ook Dummett kon vertrekken en Newcastle moest met negen spelers verder. Ditmaal legde Henri Lansbury aan, maar wederom bracht Stojkovi? redding. Anita
In de tweede helft kwam Vurnon Anita binnen de lijnen. Met hem erbij hoopten de bezoekers uit Newcastle met negen man de 0-1 voorsprong te verdedigen. Die hoop was echter vervlogen toen Bendtner vlak na rust uit de kluts de gelijkmaker binnen prikte. Lange tijd bleef de 1-1 op de borden, maar in de 86e minuut moesten Anita en zijn ploeggenoten toch buigen. Geheel in de lijn van de wedstrijd was het een eigen doelpunt dat Newcastle de kop kostte. Ondanks de nederlaag blijft Newcastle United koploper in de Championship. Achtervolger Brighton & Hove Albion heeft echter nog een wedstrijd tegoed en kan zaterdag langszij komen. Bij een overwinning op Cardiff City neemt de ploeg van oud-Feyenoorder Elvis Manu de koppositie over.