Eerste zege PEC, Ajax en Twente spelen gelijk, vier goals Roof

Door Voetbalcentraal, friday 2016-12-16 23:15:07

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdag na twaalf keer zonder succes eindelijk voor het eerst gewonnen in de Eredivisie Vrouwen. De Blauwvingers versloegen sc Heerenveen Vrouwen in speelronde 13 met 3-4. Ajax Vrouwen kwam niet verder dan 1-1 tegen ADO Den Haag Vrouwen, FC Twente Vrouwen zette diezelfde stand neer tegen PSV Vrouwen. Telstar Vrouwen versloeg Achilles'29 Vrouwen met 6-1. In de eerste helft gebeurde bij sc Heerenveen Vrouwen tegen PEC Zwolle Vrouwen al van alles. Esmee de Graaf had de bezoekers op voorsprong gezet, maar dankzij twee goals van Nathalie van den Heuvel en eentje van Jassina Blom namen de Friezen nog voor rust een 3-1 voorsprong. Even na de hervatting zorgde Suzanne Giesen voor de 3-2. Judith Frijlink benutte een kwartier voor tijd een strafschop, in de slotminuut maakte Anouk van Vilsteren de winnende treffer. Pia Rijsdijk maakte na iets minder dan een halfuur de 0-1 bij Ajax Vrouwen tegen ADO Den Haag Vrouwen. Na ruim een uur spelen zette Kelly Zeeman de gelijkmaker op het bord. Myrthe Moorrees schoot namens PSV Vrouwen na een klein kwartier spelen een vrije trap binnen: 1-0. Twintig minuten voor tijd zorgde Ellen Jansen voor de gelijkmaker. Het was bij Telstar Vrouwen tegen Achilles'29 Vrouwen de avond van Babiche Roof. Ze scoorde vier keer. Michelle van der Laan maakte er nog wel 0-1 van, maar daarna was het de beurt aan de Witteleeuwinnen. Nadat Katja Snoeijs en Linda Bakker scoorden, was daarna Roof aan zet. Uitslagen: sc Heerenveen Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 3-4 Ajax Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen 1-1 FC Twente Vrouwen - PSV Vrouwen 1-1 Telstar Vrouwen - Achilles'29 Vrouwen 6-1