Oppermachtig FC Groningen te sterk voor ADO

Door Voetbalcentraal, sunday 2008-10-05 14:20:52

FC Groningen is opnieuw lijstaanvoerder van de Eredivisie. De formatie van trainer Ron Jans was in eigen huis oppermachtig tegen ADO den Haag. De uitspelende partij had geen schijn van kans. Na elf minuten viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Sepp de Roover gaf de bal uitstekend mee aan Koen van der Laak. De Nederlander zette de bal hoog voor bij de tweede paal waar Andersson stond. De aanvaller kon de bal zonder moeite inkoppen aangezien zijn directe tegenstander geen poging ondernam om het leer weg te werken. [huge1] FC Groningen was in deze eerste helft veruit de betere ploeg en ADO den Haag kwam er niet aan te pas. Sterker nog: De bezoekers kregen maar één kans. Deze kwam van de voet van Soltani. De aanvaller kon uit de rug lopen van de Groningse defentie en kwam oog in oog met keeper Luciano. Laatste genoemde wist de bal uit het doel te houden. Na de kans van ADO den Haag nam FC Groningen het initiatief direct weer over. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong. Levchenko kon de bal achter doelman Zwinkels koppen, na een vrije trap van Sepp de Roover. Deze stand was tevens de ruststand. Na de thee ging de formatie van Jans vrolijk verder waarmee het bezig was de eerste helft, het spel was alleen minder overtuigend. De thuisploeg had wederom alle touwtjes in handen terwijl ADO den Haag opnieuw niet te zeggen had. Echt grote kansen bleven uit in de tweede helft. Marcus Berg maakte er nog wel 3-0 van. Dit was tevens de einduitslag. Scoreverloop 1-0 Andersson (11') 2-0 Levchenko (25') 3-0 Berg (70') Opstellingen FC Groningen: Luciano; De Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman; Van der Laak, Ajilore (Holla 65'), Lovre (García 77'), Levchenko; Berg (Powel 72'), Andersson. ADO Den Haag: Zwinkels; Ammi, Horváth, Kum, Bosschaart; Resodihardjo, Rankovic, Immers; Knopper, Caracciolo (Milic 58'), Soltani (Verhoek 46').