Heerenveen laat geen spaan heel van CL-deelnemer

Door Voetbalcentraal, thursday 2009-07-09 11:58:10

Bekerwinnaar SC Heerenveen heeft zich in de oefenwedstrijd tegen Sivasspor van zijn beste kant laten zien. De Friezen wonnen in Leek met maar liefst 5-0. Het Turkse Sivasspor, dat het afgelopen seizoen tweede werd en daarmee de voorronde van de Champions League bereikte, kwam er geen moment aan te pas. In de eerste helft was vooral Tarik Elyounoussi goed opdreef. Hij liet het eerste doelpunt aantekenen en versierde een strafschop, waaruit Viktor Elm de score verdubbelde. Na rust vergrootte Roy Beerens de voorsprong met een lob. Het slotakkoord was voor Gerald Sibon, die met twee doelpunten de eindstand bepaalde op 5-0. Na afloop was assistent-trainer Henk Herder zeer tevreden met het vertoonde spel. Herder: ‘We hebben uit enkele mooie aanvallen schitterende doelpunten gescoord. Het is verder heel prettig dat we vandaag op het veld dingen terugzagen waaraan tijdens de trainingen veel aandacht is besteed.’