Sterk Feyenoord pakt punt tegen tien Ajacieden

Door Voetbalcentraal, sunday 2011-10-23 14:25:22

Een zwak Ajax is er zondagmiddag wederom niet in geslaagd om drie punten te pakken in de Eredivisie. De Amsterdammers speelden in eigen stadion met 1-1 gelijk tegen een sterk Feyenoord. "Ik denk dat we hadden moeten winnen", laat Feyenoord-verdediger Ron Vlaar na afloop van de wedstrijd weten aan Eredivisie Live. "Die gelijkmaker van Ajax had natuurlijk nooit mogen vallen." Inderdaad, de gelijkmaker. Want Feyenoord had namelijk een kwartier na rust de leiding genomen in de ArenA. Stefan de Vrij schoot de bal via Kenneth Vermeer en de paal in het Amsterdamse doel. Niet lang daarna moest het matig opererende Ajax verder met tien man. Doelman Kenneth Vermeer haalde de doorgebroken Guyon Fernandez neer en moest voortijdig de douches opzoeken. Op dat moment stond Feyenoord nog op een 0-1 voorsprong. In de eerste helft had de stadionclub ook al aan de leiding kunnen komen, maar Schaken, Cabral en Fernandez slaagden er niet in om te scoren. Aan de andere kant kopte verdediger Toby Alderweireld op de lat. Na de rode kaart van Vermeer mocht reservedoelman Jasper Cillessen invallen. De doelman hield de nul, maar had liever drie punten gezien. Zijn ploeg maakte daar echter geen moment aanspraak op. Ondanks dat Ajax met een man minder speelde, kwam het toch op gelijke hoogte. Bij een hoekschop lette aanvoerder Vlaar niet op, waarna Jan Vertonghen simpel kon binnenkoppen. Feyenoord zal door de remise met gemengde gevoelens terugkijken op de Klassieker. De Rotterdamse ploeg speelde uitstekend, maar had liever de aartsrivaal uit Amsterdam puntloos achtergelaten.