Vrouwen verliezen van Engeland door snelle vrije trap

Door Voetbalcentraal, sunday 2012-06-17 20:15:00

Het Nederlands vrouwenelftal heeft zondag met 1-0 verloren van Engeland. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 67ste minuut toen Rachel Yankey een vrije trap snel nam en de bal achter keepster Loes Geurts schoot. Het elftal van Roger Reijners probeerde in de eerste helft via combinatievoetbal door de hechte Engelse defensie te komen. Dat lukte enkele keren, alleen schoot de eindpass vaak tekort. De eerste kans voor Nederland viel pas in de 38ste minuut te noteren toen Manon Melis de Engelse keepster tot een knappe redding dwong. Engeland wist overigens in de eerste helft geen enkele kans te creëren. Na rust bleef Oranje met goed opgebouwde aanvallen het doel van de Engelsen zoeken. Na verloop van tijd zwakte de scherpte echter wat af en kwamen de Engelsen meer tot aanvallen. Dat resulteerde uiteindelijk zelfs in een doelpunt. Uit een vrije trap was het Yankey die het net vond. De treffer was echter zeer dubieus aangezien de Nederlanders nog druk bezig waren met het goed zetten van de muur. Het was voor Yankey dus een eenvoudig kunstje om de bal in de lange hoek te schieten. In het restant van de wedstrijd kwamen beide landen niet meer tot echte kansen, waardoor de Engelsen er met de overwinning vandoor gingen. Nederland gaat nu nog steeds aan kop in de kwalificatiepoule voor het EK in 2013. Het heeft één punt voorsprong op de Engelsen, die echter nog wel één wedstrijd tegoed hebben. Maar er is hoop. Als Oranje de beste nummer twee van het kwalificatietoernooi wordt, krijgt zij alsnog een rechtstreeks ticket voor het EK. Zometeen nog een reactie vanuit Engeland!