Vitesse en Heerenveen in evenwicht in spektakelstuk

Door Voetbalcentraal, saturday 2012-10-06 21:38:38

Vitesse - sc Heerenveen heeft voetbalkijkend Nederland een amusante avond geboden. Wilfried Bony aan Arnhemse kant en Finnbogason aan Friese kant onderscheidden zich met respectievelijk drie en twee doelpunten: 3-3. Vitesse had de mogelijkheid om voor minimaal één dag de koppositie op de ranglijst over te nemen van FC Twente, dat morgen in de eigen Grolsch Veste uitkomt tegen AZ. Het bleek de wedstrijd van de spitsen te worden. Finnbogason was met twee doelpunten de grote man aan Friese kant en Wilfried Bony kwam na rust op stoom met een drietal doelpunten. In het eerste half uur had Vitesse de regie stevig in handen en kreeg een aantal grote kansen via onder andere Havenaar, Kashia en Reis. Het was echter Heerenveen dat op voorsprong kwam via een goede goal van Finnbogason. In de fase na de openingsgoal was Heerenveen sterker en kregen de Friezen mogelijkheden op de 2-0 via Djuricic en Marecek. Na rust was het Wilfried Bony die de show stal. Met een prachtig zaalvoetbaldoelpunt zorgde hij voor de gelijkmaker, met een kopbal zorgde hij voor de 2-2 (na een doelpunt van Finnbogason) en uit een gemakkelijk gegeven penalty wist hij voor de derde keer de gelijkmaker binnen te werken, na een doelpunt van Sven Kums aan Friese kant. Door deze penalty moest Arnold Kruiswijk het veld verlaten met zijn tweede ontvangen gele kaart. Vitesse kwam in de slotfase nog tot enkele kansen terwijl Heerenveen probeerde te overleven, maar de Arnhemmers kwamen niet tot scoren. Havenaar schoot vanaf de rand van het strafschopgebied nog over, Theo Janssen mikte een vrije trap in de slotseconden op de vuisten van Nordfeldt en Kashia kreeg nog een grote kopkans uit een corner van diezelfde Theo Janssen. Vitesse blijft daardoor hangen op de tweede plaats en kan morgen voorbijgestreefd worden door zowel PSV als Ajax.