Willem II wint moeizaam van Heracles Almelo

Door Voetbalcentraal, friday 2006-10-20 22:45:43

Willem II heeft voor de tweede keer dit seizoen een overwinning geboekt. In Tilburg werden tien spelers van Heracles maar moeizaam met 2-0 verslagen. Willem II begon fel aan de wedstrijd en kwam al binnen tien minuten met een man meer te spelen, nadat Boakye zijn tweede gele kaart had ontvangen. De Tilburgers konden niet goed overweg met de overtalsituatie en Heracles kon daarom makkelijk stand houden. Na de rust zette Willem II aan en werd het ook gevaarlijk, mede dankzij een paar mooie acties en voorzetten van Kevin Bobson. Bij één van deze voorzetten werd Imschoot onderuit getrokken en kreeg Willem II een penalty van scheidsrechter Pieter Vink. De Hongaar Kerekes benutte de penalty eb bezorgde de Tilburgers een voorsprong. In de slotfase maakte Geert den Ouden de 2-0 op een assist van Bobson. De trainer van Heracles, Ruud Brood, had geen fijne avond. Hij werd in de tweede helft wegens commentaar op de leiding naar de tribune verwezen en zag overigens zijn ploeg de vierde wedstrijd op rij verliezen. Opmerkelijk is dat Boakye de snelste rode kaart van dit Eredivisieseizoen kreeg.